Paardenwelzijn

Paardenwelzijn is een belangrijk speerpunt voor de paardensport in het algemeen en voor Alcmaria Hippix. Het welzijn en de gezondheid van het paard betekent aandacht voor de zorg en het management van de welzijnsbehoeften en de gezondheidseisen.

Er zijn veel organisaties en bedrijven die een uitstekend aanbod bieden voor paardenwelzijn. Een selectie van gekwalificeerde aanbieders uit onze regio:

Paardenkliniek Hollands Kroon

Paardenkliniek Hollands Kroon is een moderne full-service paardenkliniek met vestigingen in Middenmeer en Wijdewormer. Bijvoorbeeld voor de jaarlijkse check-up voor uw paard of pony.

Voeding en supplementen

Goede voeding is erg belangrijk om ons paard/pony gezond te houden. Hoeveel voer heeft je paard nodig en welk voer precies? Paardenvoer is grofweg te verdelen in ruwvoer, krachtvoer, aanvullingen (supplementen) en extraatjes.

In de regio zijn diverse aanbieders van voeding actief. Bij Welkoop Noord-Scharwoude is een divers aanbod beschikbaar.

Meer weten? Kijk op KNHS voeding

Tandarts (informatie volgt)

Hoefsmederij (informatie volgt)

Meer weten?

KNHS Welzijnscode

De richtlijnen voor paardenwelzijn zijn inmiddels verankerd in de KNHS welzijnscode. In het Algemeen Reglement is het Welzijnsreglement opgenomen in de artikelen 1 t/m 4. In de KNHS Welzijnscode wordt dit Welzijnsreglement verder uitgediept.

Leidraad Paardenwelzijn

Kijk eens in de Gids voor Goede Praktijken van de Sectorraad Paarden. Of in het Algemeen Wedstrijdreglement. Hierin staan de ’12 richtlijnen voor paardenwelzijn’ als bijlage opgenomen. Daarnaast is er een hitteprotocol voor paardrijden tijdens hoge temperaturen. 

Educatie

Alcmaria Hippix biedt jaarlijks een educatieve clinic aan. Kijk voor meer informatie over het actuele aanbod op social media Alcmaria Hippix.

Op de website KNHS staat informatie over de cursus Paard&Welzijn en de cursus EHBO Paard.
» Ga naar de cursus Paard&Welzijn
» Ga naar de cursus EHBO Paard

    Aankomende evenementen

©2023 · Rijvereniging Alcmaria Hippix

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial