Lidmaatschap

Beukers Hippix is een vereniging van mensen die (van) paarden houden en bij de paardensport betrokken zijn. Het doel van de vereniging is het bevorderen van verantwoorde paardensport in het algemeen. De vereniging bestaat uit wedstrijdruiters die elkaar ontmoeten op de vele wedstrijden die Beukers Hippix organiseert bij Manege Beukers in Oudkarspel. We bieden ook een aanbod voor de recreatieve ruiter,  voor de jeugd, voor sportouders en op het gebied van educatie/paardenwelzijn.

We bieden leden een divers aanbod van evenementen en  clinics van bekende ruiters en/of demonstraties van nieuwe ontwikkelingen in de paardensport.

Locatie

Beukers Hippix heeft Manege Beukers als vaste locatie, één van de modernste maneges in Noord-Holland, grenzend aan het recreatiegebied Geestmerambacht met diverse ruiterpaden.

Een buitenbak van 45 x 100m biedt veel ruimte voor het rijden. In de grote overdekte binnenhal van maar liefst 30 x 100m kan bij alle weersomstandigheden gereden worden. Er is ook een tweede overdekte rijhal beschikbaar. Manege Beukers is een door de FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra) goedgekeurde stal met vijf kwaliteitssterren. De manege is in het bezit van het unieke Certificaat Veilig Paardrijden van het Nederlands Keurmerkinstituut.

De wedstrijden van Beukers Hippix zijn opengesteld voor alle bij de KNHS geregistreerde combinaties en tellen mee voor de promotie-regeling.

Online lid worden

Na ontvangst van de eerste betaling (maak je zelf aan ons over) melden wij je aan bij de KNHS als lid van onze rijvereniging. We sturen je een bevestiging. Daarna vraag je zelf via ‘Mijn KNHS’ je startpas aan. Word je gedurende het jaar lid, dan betaal je vanaf het kwartaal waarin je lid wordt.

Wanneer je een startkaart hebt bij een andere vereniging dan kan deze gedurende het jaar kosteloos worden overgezet naar Beukers Hippix.

Het lidmaatschap bij Beukers Hippix kent vele voordelen
 • Korting op het inschrijfgeld van onze wedstrijden.
  € 1,50 per rubriek voor paarden* en € 1,- per rubriek voor pony’s*
  * per wedstrijd kan een lid met maximaal één paard of pony korting krijgen
 • De korting is niet van toepassing op andere evenementen georganiseerd bij manege Beukers, zoals bijvoorbeeld SGW Geestmerambacht/in- en outdoor Beukers/Clusius evenement/NHHT.
 • Voorrang tijdens het inschrijven voor onze wedstrijden en clinics.
  Tijdens onze indoor-wedstrijden, maar ook bij clinics en evenementen geldt: leden gaan voor!
 • Actieve invloed op zaken betreffende Beukers Hippix en onze wedstrijden. Suggesties en opmerkingen worden zeker gebruikt om tot een nog sterkere vereniging te komen. Je ontvangt een uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering.
 • En bovenal een gezellige sfeer en contact met andere ruiters en amazones uit de regio.

We vinden het erg leuk als je actief bent als vrijwilliger voor de vereniging, ieder op zijn/haar eigen manier en moment. Samen maken we onze sport mogelijk! Al ben je niet verplicht je in te zetten voor de vereniging, er is geen paardensport mogelijk zónder vrijwilligers!.


De tarieven zijn:
  Basisafdracht aan KNHS (*) 25,75
  Lidmaatschap Beukers Hippix 50,-
  Startpas paard KNHS tarievenlijst 2021
  Startpas pony KNHS tarievenlijst 2021

(*) Leden ontvangen voor de jaarlijkse basisafdracht aan de KNHS rechtstreeks een factuur voor het KNHS lidmaatschap. Voor nieuwe KNHS leden geldt dat de eerste keer (het eerste jaar) deze betaling loopt via de aanmelding bij de rijvereniging.

Lidmaatschap opzeggen

Jammer dat je weggaat ! Als je je lidmaatschap wilt opzeggen kan dit per e-mail. Wij moeten deze opzegging wel vóór 15 november ontvangen hebben. Vermeld duidelijk je naam, adres en lidmaatschapsnummer. Geef goed aan wanneer je wil stoppen en laat ons, als je dat wil, weten waarom. We kunnen er mogelijk wat van leren.  Als je 01-01-2022 invult, ben je geheel 2022 nog lid. Wil je dit niet, geef dan de beëindigingsdatum 31-12-2021 aan. Afmelden na 15 november voor het komende kalenderjaar is helaas niet mogelijk.


Heb je nog vragen? Neem dan contact op via 

  Aankomende evenementen

©2023 · Rijvereniging Alcmaria Hippix

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial